handledning

Murrarnas sagOlika fest bjuder in till en värld fylld av mångfald, där olikheter blir till styrkor och samarbete leder till nya möjligheter. Med en varm humor speglar berättelsen en verklighet där olikheter kan skapa en god portion friktion, men också berika. Tänk vad mycket vi kan upptäcka om vi bara är lite nyfikna på våra unika bidrag!

Boken kopplar till läroplanens mål genom att främja en förståelse för olikheter, empati och samarbete.

SagOlika reflektioner
De medföljande reflektionerna uppmuntrar till di
alog om allas lika värde och ömsesidig respekt. Reflektionerna har tagits fram i samarbete med specialpedagog och berättelsen har testlästs av förskolor, med stort engagemang från både barn och pedagoger. 

Lekfullt extramaterial
Under Extramaterial finns aktiviteter som ger barnen möjlighet att uttrycka sig kreativt och samtidigt träna finmotorik, tål
amod och fokus. Här erbjuds alltifrån bilder att färglägga och sagOlika medaljer till att pyssla ihop sin unika murre. Materialet öppnas upp vid release 1 februari, men flera förskolor och skolor har redan nu börjat använda sig av det. Vill du också prova, varmt välkommen att höra av dig:

Murrarnas sagOlika fest avslutas med reflektionsfrågor som uppmuntrar till samtal och eftertanke. Här kan du ladda ner en fördjupande guide till dessa frågor, för givande reflektioner kring inkludering:

En dag upptäcker Kurre Korrekt något förvånande på sin anslagstavla! Hans regler har bytts ut mot fina komplimanger från grannarna i huset. Goda nyheter är att ni får chansen att låna Kurres anslagstavla en vecka!

Syftet med övningen “Kurres anslagstavla” är att främja gemenskap och stärka barnens förmåga att se och uppskatta varandras unika styrkor. Övningen stödjer läroplanens mål att utveckla barns empati och respekt för andra samt deras förmåga att uttrycka och ta emot uppskattning. Genom att lyfta fram varje barns positiva egenskaper skapar vi en trygg och inkluderande miljö där alla känner sig värdefulla.